Tag Manager:
top of page

Tattoo nazorg

Goede nazorg is net zo belangrijk als hoe de tattoo is gezet. Houdt in gedachten dat een verse tattoo een soort van schaafwond is. Kom de eerste periode niet met vervuilde handen aan jouw tattoo! Bij het verzorgen van jouw tattoo, zorg dat je jouw handen hebt gewassen. Je ontvangt na het zetten van jouw tattoo in onze shop informatie en tattoo nazorg mee. Nazorg producten zijn ook verkrijgbaar in onze shop.

Hieronder beschrijven wij onze nazorg instructies:

  1. Na het zetten van de tattoo wordt de tattoo beschermd met folie. Deze mag je na 1-2 uur er af halen.

  2. Was jouw tattoo na het verwijderen van de folie met water met eventueel een milde niet geparfumeerde zeep (wij verkopen deze ook in het atelier).

  3. Je hoeft hierna geen folie meer te dragen. Eventuele uitzondering kan zijn de 1e nacht i.v.m. wondvocht. Dit is met name bij grotere tattoo's en afhankelijk van hoe jouw lichaam reageert.

  4. Was jouw tattoo in de ochtend en avond en dep hem droog met een schone handdoek of zacht papier.

  5. Je mag douchen met jouw tattoo, maar vermijd minimaal de eerste 2 weken zwembaden en sauna's. De eerste 2 weken is het van belang jouw tattoo zo min mogelijk aan direct zonlicht bloot te stellen. 

  6. Breng de eerste 2 weken 2 a 3 keer per dag een goed tattoo nazorg product aan. Net genoeg dat het ook goed kan intrekken. Afhankelijk van jouw huidtype blijf je langer smeren indien dat nodig is. In het atelier bieden wij ook goede nazorg producten aan. 

  7. Na +/- 5 dagen zullen er velletjes / korstjes ontstaan. Dit is een normaal helingsproces. Blijf je tattoo goed verzorgen en trek geen velletjes / korstjes van jouw tattoo! Dit kan zorgen voor littekens!

  8. Last van jeuk? Dat kan en is een teken van herstel. Vooral niet krabben aan de tattoo!

Ben je een echte zonaanbidder? Let erop dat je tattoo volledig geheeld is en smeer altijd een goede spf factor als bescherming van jouw huid en tattoo. In de shop verkopen wij ook speciale tattoo cream met spf. Voor meer info kom langs onze shop.

Bijwerken: indien nodig kun je in overleg met de tattooshop / tatoeëerder een afspraak maken na beoordeling. Kom hiervoor langs in de shop of neem direct contact op. Bijwerken gebeurd binnen 3 maanden na het zetten van de tattoo! Hierna wordt er een vergoeding gevraagd.

Nog vragen? Neem contact op met het atelier en/of jouw tattoo artiest.

Ink Panthers logo beste tattoo shop nederland beste tattoo shop limburg
bottom of page