Deze tattoo is voor jou

Toen ik mijn eerste tattoo wilde laten zetten wist ik niet waar ik moest beginnen. Wat ging ik laten zetten? Welke betekenis moet het hebben? Past het wel bij me? Wat is een goede tattoo shop? Wat kost zoiets? Betaal ik niet teveel? 


De overwegingen die ik heb moeten maken om tot een besluit te komen..
 

Nadat ik eruit was wat het moest gaan worden ging ik op zoek naar een tattoo shop. Dat viel niet mee, ondanks dat er 10 jaar geleden minder keuze was dan nu. Maar goed, ik had een tattoo shop gevonden in de buurt. Eerst even een keer langs lopen. Het heeft toch altijd een heftig uiterlijk zo’n tattoo shop. Ik voelde me niet meteen op mijn gemak zullen we maar zeggen. 

 

Straatje door en dan toch maar even omdraaien. Zucht, fack it! Ik ga naar binnen. Eenmaal binnen word ik niet meteen geholpen. Ik sta een beetje verloren in de tattoo shop. Uiteindelijk besluit ik zelf maar iemand aan te spreken. Gelukkig, hij zet ook daadwerkelijk tattoos. Ik vertel hem mijn idee en hij geeft aan dat het geen probleem is. 

 

Afspraak staat dus ik kan terug voor mijn tattoo. Op de dag dat de tattoo word gezet was ik goed voorbereid. Ik heb me ingelezen, vooraf goed gegeten en netjes gedoucht. De tattoo werd gezet, nou ja, erop gebeiteld blijkt achteraf. Ik reken €250,- af en kan met wat folie op mijn rug huiswaarts. Ik koop nog een tube bepanthen bij de kruitvat, omdat ik ergens gelezen had dat dit goed was.

Er kwam wondvocht uit van de verse de tattoo alsof ik in een slechte oorlogsfilm had meegedaan. De tattoo genas slecht en ik had uiteindelijk veel witte plekken ertussen. Dus nog maar een keer terug om het bij te laten werken. Na twee keer terug gaan om het bij te laten werken heb ik het maar voor gezien gehouden.

Mijn eerste ervaring is niet uniek. Dit kan ook die van jou zijn geweest. Of het had die van jou kunnen worden. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Ik ga nog niet vertellen hoe ik het gedaan heb. Als ik nu in de spiegel naar mijn tattoos kijk ben ik trots op de prachtige werken op mijn lichaam. Iedere tattoo met zijn eigen verhaal, uniek ontworpen en met precisie gezet.

Hier onder lees je hoe ik dit heb gedaan.