Voorzorg

Vaak hebben we het over de nazorg. Wat je allemaal kunt doen om je nieuwe tattoo goed te laten genezen. Vandaag wil ik wat met je delen over de voorzorg.


Zoals scheren, doe je dit het beste zelf vóór je afspraak of laat je de tattoo artiest dit doen? Het advies is om de artiest dit te laten doen. Wanneer je dit zelf doet voor je afspraak kan het zijn dat er bultjes ontstaan. Dit maakt het soms moeizamer om goed te tatoeëren. Zelf kan ik slecht tegen scheren en krijg ik vrijwel meteen irritatie en/of ingegroeide haren wanneer er met een mesje geschoren wordt. Laat ons dit dan weten. We hebben ook een trimmer, deze scheert de haren voldoende ver af om te kunnen tatoeëren. Maar minder ver dan met een mesje waardoor de kans op irritatie kleiner is.

Hoe kun je de huid optimaal voorbereiden voor je tattoo afspraak? Hoe beter je huid is, hoe makkelijker het is om deze te tatoeëren. En hoe makkelijker de inkt in de huid gaat, hoe pijnlozer jouw ervaring. Nou, hoe doe je dit dan? Zorg algemeen goed voor je huid. Denk hierbij aan:

  • Niet roken

  • Drink voldoende

  • Reinig de huid voldoende

  • Gebruik een hydraterende crème

Wat kun je nog meer doen? Smeer tenminste zeven dagen met een body lotion of body milk op de plek waar de tattoo gezet gaat worden. Dit zorgt voor extra hydratatie! LET OP! Smeer niet op de dag van de tattoo afspraak! Dit zorgt er namelijk voor dat het stencil (blauwdruk) niet goed blijft zitten. Wat het lastiger maakt voor de artiest. Fijne dag! En een goede voorbereiding op je volgende tattoo. Weet je al wat het gaat worden?

Recente blogposts

Alles weergeven