Kunst of Kitch?

Je ziet de meest prachtige tattoos voorbij komen op instagram, facebook, pinterest. Allemaal van hele goede artiesten. Enkele goede tattoo artiesten en enkele goede (of minder goede) photoshop artiesten. Persoonlijk vind ik het kortzichtig om je tattoos te photoshoppen. Zo kun je nooit voldoen aan de verwachting die iemand heeft aan de hand van de foto's waarmee je jezelf presenteerd. Maar goed, het gebeurd. Maar hoe zie je nou of iets heftig bewerkt is of dat het gewoon een goede tattoo is? Hieronder een paar tips.

Geeft licht! Wanneer het lijkt of de tattoo licht geeft, is er waarschijnlijk iets aan bewerkt.


Grey wash Een opkomende trend op dit moment is het veelgebruik van grey-wash. Dit is zwarte inkt die verdunt is met water of witte inkt. Als het goed is wordt dit gebruikt, samen met zwart, voor mooie zachte overgangen. Maar sommige artiesten gebruiken geen zwart. Tip: klik een paar keer door op een instagram account. Soms vind je in de getagde berichten een klant foto i.p.v. die van de artiest.

Burnmarks Bekijk een foto goed. Soms vergeten artiesten die hun foto's bewerken details van de bewerking weg te halen. Zo ook in dit voorbeeld. Deze heeft de schaduw zachter proberen te maken, alleen heeft deze met zijn bewerking iets te lang op sommige punten stil gestaan. Hierdoor verschijnen lichte rondjes, zogenoemde burn-marks.

Zoom Zoom eens in. Wanneer je een foto van dicht bij bekijkt zul je huidstructuren en naaldstructuren zien (soort pixels). Wanneer dit allemaal wel heel smooth is...

Huh!? Scroll eens wat verder. Check wat meer van de artiest. Als de roos zo zo is. Hoe kan 2pac dan wel perfect zijn?
Contrast game De contrast game. Iets wat nu heel populair is onder black and grey realisme tattoo artiesten. Natuurlijk kun je een heel mooi contrast hebben wanneer de klant een hele bleke huid heeft. Maar meestal zie je dat de achtergrond extreem donker is. Ze bewerken het contrast waardoor alles er nog deftiger uit ziet.
TOP TIP! Check eens https://www.instagram.com/tattooedtruthfairy/ dit instagram account zet deze photoshop artiesten op het podium wat ze toekomt. Wat je van Ink Panthers Tattoo Atelier kunt verwachten? Gewoon, goeie tattoos! Natuurlijk maak ik soms de achtergrond wat knapper of voeg ik een catchy video effect toe. Maar de tattoos zijn en blijven gewoon goede tattoos. Fijne dag! #faketattoo #tattoo #tattooatelier #tattoonederland #inkpanthers #tattoolife #tattooscam #tattooreveal #fake

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven